Riktigt god chark kräver riktigt goda råvaror - och inte så mycket annat! Vårt sortiment av korv och chark varierar över året, men riktlinjerna är enkla: Rena råvaror utan tillsatser, bara kryddor och vanligt salt utan nitrit med största möjliga smak, inte volym, som mål.

I charkdisken hittar du ett urval av grillkorvar med >96% kötthalt, nitritfria och fria från tillsatser med namn från olika nationaliteter så att du skall förnimma vad de smakar.

  • Mexikanare - en variant av chorizo, stark med tydlig smak av jalopenopeppar med både nöt- och griskött

  • Greken - mild med fetaost, soltorkade tomater och basilika med lamm-och griskött

  • Tysken - en färskkorv (ej rökt som övriga)  med muskot, färsk persilja och massor av citroncest.

  • Portugisen - en hetare kabanozzy med tydlig smak av paprika och chili med både nöt-och griskött

  • Svensken - smal eller tjock - klassisk grill-eller kokkorv med härlig god smak av bra kött med nöt-och ibland bara griskött

  • Italienaren - klassisk mjölksyrad färskkorv som en salsiccia med smak av fänkål

  • Araben - Smal lammtarm med 100% lammkött och en underbar smak av orienten. Bra smak men ingen hetta

  • Spanjoren NYHET! - En mjölksyrad het klassiker, chorizokorv

  • Rödstugekorv - Restas rustika version utav den klassiska Falukorven, funkar även som påläggskorv

  • Provensalsk Rödstugekorv - Vår version av Falukorv men med lammkött och fransk kryddning, funkar både varm och kall

  • Isterband - mjölksyrad klassisk fläskkorv, gjord med risgryn istället för korngryn och därmed även denna glutenfri

  • Prinskorv - vi klassisk prinskorv men vid  julen gör vi den lite juligare och vid påsk lite påskigare med även lammkött

  • Köttbullar - underbara runda godingar goda både som kalla och varma. Enkelt att steka på. Högsta möjliga kötthalt och smak.

  • Rökt chark Till charkbrickan, lunchmackan eller frukostbordet, vi har riktigt goda charkprodukter för alla tillfällen! Vår charkdisk innehåller ett urval av: Varmrökt skinka, ytterfile/benfri kotlettrad av gris, ytterlår av nöt samt saltrulle. Varmrökt rimmat sidfläsk / bacon. Varmrökt lamm- och oxhjärta mm.

  • Ugnsbakad leverpastej tillverkad för hand enligt traditionella metoder, på kött, lever och späck från Restas grisar, helmjölk från Restas kor, skrädmjöl, enbär, nejlika, salvia. Finns både som finmald mild frukost pastej och som grovmald välkryddad lantpaté.