Vi på Resta Gård vill ta ansvar för matens väg från jord till bord. Bra potatis sovlar sig själv säger man, och syftar då på att goda råvaror smakar så bra i sig själv att de inte behöver några konstiga tillbehör eller krångliga tillagningsmetoder för att smaka bra. Bra råvaror står för sig själva, helt enkelt. En djurhållning där djuren får växa i naturlig takt på stora beten, äta gräs och få sol på mulen ger ett smakrikt högkvalitativt kött, en fyllig mjölk och en glad kock! Detsamma gäller ekologtiskt odlade grönsaker - och då speciellt äldre sorter med en bred palett av olika smaker och texturer! 

Vi är stolta av att få fylla våra hyllor med gårdens fina produkter – från Fjällnära helmjölk och syrat smör på Jerseymjölk till kulturarvsgrönsaker, naturbeteslamm & gräsbeteskött från nöt, fläsk från utegrisar som, när man ser dem springa runt på de stora betena på gården, trynet täckt av jord, värmer in i märgen.

När vi lagar mat utgår vi från råvaran självt mer än något fastlagt recept. Och alltid efter säsongen - det blir ju så när vi lagar det vi själva producerar! Vi hjälper alltid mer än gärna till med tips för såväl råvaror som tillagnignsmetoder för att ni ska kunna njuta av en god middag från Resta. Kom till någon av våra butiker och prata med vår kunniga personal, maila oss med just din matfråga.

MAT SOM DET SMAKADE FÖRR! 

Smak, kvalitet och ekologi lägger grunden för en riktigt god måltid. 

Vi delar gärna med oss utav recept och tips på hur du tillagar de olika råvarorna för att lyfta dess smaker till nya höjder.