Aktuellt på gården  2024

VÅREN PÅ GÅRDEN

Äntligen börjar fåglarna och kvittra på dagarna som vittnar om  våren. De närmsta månaderna väntar vi ca 130 stycken lamm, en del små kultingar har redan kommit och under senare delen av våren ca 30 kalvar. Allt detta ger oss lön för mödan. En total sötchock hos oss alltså. 

P Å S K M A R K N A D   2 3   m a r s    2 0 2 4 

Ingen riktig påsk utan att få gulla med nyfödda lamm på bondgården Resta och njuta av påskens smaker i bästa lantliga miljön. Här finns även nykläckta kycklingar, skojiga kalvar, keliga åsnor, hoppiga kultingar, mjölkkor och får som samsas med uppmärksamheten från ponnyridning och lammklappning. 

På plats har ni några av traktens knallar och i gårdsbutiken hittar du hela vårt sortiment av vårens bästa att ha på grillen och på påskbordet, både korvar och kött från våra utegrisar (Mangalitsa och Linderöd), nöt (Fjällko och Black angus) och lamm (Klövsjö och Leister) och våra underbara mejerivaror.

Besök vårt våffelstånd, köp en korv att grilla på en av våra grillplatser eller avnjut en påsktallrik med gårdens delikatesser samt ekologisk lax och sill, allt med stjärnkrogkvalite från vår food truck. 

För alla, gamla och unga, får ni komma in en och en i hägnet till våra keliga lamm och självklart är påskharen här och bjuder alla små påskgubbar och påskkärringar på godis. Kom gärna utklädda!

Du kan förbeställa en påsklåda (1450 kr, ca -30% lägre pris) till mycket förmånligt pris, innehållandes över 5 kg kött och charkuteri, nätad lammstek, skivade lammkotletter, fläskkarré, färs av lamm och handgjorda lammprinskorvar. Beställning till info@restagard.se

Observera att alla våra lamm är uppväxta på bara gräs och hö, inget kraftfoder, vilket ger en helt annorlunda och mer positiv smak och även nyttigare kött. KRAV-certifierat dessutom. Vår särskida djurvälfärd slår igenom i smaken. Vi får ofta höra -Jag gillar inte lammkött egentligen men jag älskar ert! 

UTÖKADE ÖPPETTIDER I GÅRDSBUTIKEN!

Från och med nu  har vi även öppet på fredagar i gårdsbutiken med varm lunch, ekologisk och härproducerad såklart!  Ta med dig kollegorna för en härlig fredagslunch (varm) hos oss lagad av vår bästa kock David. Eller ta en  AW-fika på vägen hem eller handla inför helgens måltider på väg till sommarstugan. 

 Vid espressomaskinnen ångar varm mjölk till både lattes  och mjölkchoklad. Våffellaggen osar med belgiska våfflor gjorda på ingredienser från gården som serveras i tre olika varianter;

  • Löjrom av bästa sort med vår kraftiga syrade grädde  (creme fraiche) och rödlök, klassiker som lämnar ingen oberörd.

  • Tartar på vårt gräsbetade fjällkokött med tillbehör som höjer denna rätt till himelska smaker.

  • Grädde från våra gräsbetande mjölkkor och sylt på traktensbär, toppad med garnering av chokladsås. 

Öppettider

Fredagar 11.00-18.00 

Lördagar 11.00-16.00

Söndagar 11.00-16.00

Mjölkboden är öppen dygnet-runt 

Vid stallplanen ligger det ett gammalt stenhus som kallas klostret (okänt byggår) som genomgår en total restaurering just nu. Därför har vi flyttat mjölkboden till ett vit hus som ligger 50 m ifrån.  Här hittar ni ett  mindre sortiment av mejeri, kött och charkuterier som handlas med självbetjäning och betalning med swish. Den har öppet dygnet runt. Här hittar ni massa grönsaker och fina äpplen just nu.

Egen visning eller grupp

Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 

Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under fredagar (11-18) eller helgerna (lördagar och söndagar mellan 11.00-16.00.)

Via självbetjäning i vår "mjölkbod" på bondgården i Örsundsbro

Den ligger vid det stora stenhuset vid stallplanen och är ALLTID öppen. Här finns vårt mejerisortiment (kan ibland vara slut, speciellt på söndagkväll och måndagar innan vi hunnit göra mer) och en frys med våra nitritfria-99%-kött-korvar, lite färs av nöt, fläsk och lamm samt lite andra köttdetaljer och fryst råmjölk.  Allt tar du själv i förtroende och betalar kontant eller ännu hellre med swish.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Sollentuna (varannan tisdag), Stockholm Liljeholmen och Kungsholmen (varannan onsdag), Bromma och solna varannan torsdag och Uppsala (varannan torsdag). 

På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss ca 2-3 dagar innan utlämningen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.

Mer information om vad REKO står för

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

KONTAKTA OSS - BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se
Din e-postadress Meddelande Skicka

Resta Gård - gårdsbutiken med café på bondgården.

ALLA fredagar (11-18) och lördagar och söndagar 11-16 utom midsommardagen

Mjölkboden vid stallplanen (stenhuset) med självbetjäning är alltid öppen - finns lite mejeri, kött och korv


Nysätra Resta Gård 13 (gårdsbutiken)
Nysätra Resta gård 10 (mjölkbod, stall och kontor)
749 63 Örsundsbro
076-311 00 17 Försäljningstelefon / gårdsbutiken
073-031 58 09 Djuransvarig Matilda Hammarqvist
072-221 13 01 Ägare Anna Hane 


Skicka e-post till oss info@restagard.se

Skicka fakturor till oss faktura@restagard.se