Kom till bondgården

Att ta en biltur till oss är alltid värt resan. Hos oss hittar du alla varor som vi producerar från våra bondgårdsdjur, vilt från vår skog och grönt från våra trädgårdar. Vi har även sådant som vi själva gillar att använda när vi dukar, lagar mat och påtar i trädgården och så lite kul till våra yngsta besäkare också. Vi har också lite tillbehör till den mat som vi själva tillverkar.  Förutom att besöka gårdsbutiken får du vandra fritt runt på hela gården, i parken och på alla vägar och stigar och titta på alla djur.  Alldeles gratis!

GÅRDSBUTIKEN

Fredagar 11.00-18.00 

Lördagar 11.00-16.00

Söndagar 11.00-16.00

Mjölkboden är öppen dygnet-runt 

AKTUELLT

 Äntligen börjar fåglarna och kvittra på dagarna som vittnar om  våren. Nu har vi fått våra 118 lamm, en del små kultingar har redan kommit och flyttat ut i hagar med sina mammor. Hittils har vi fått tre kalvar men fler kommer senare delen av våren.  En total sötchock hos oss alltså.  Boka en Nära lammupplevelse eller grisupplevelse eller en koupplevelse så maxar du ditt besök rejält.

LAMMSLÄPP 5 maj kl 17.00

Äntligen börjar våren spira! Alla våra lamm är födda nu. Det blev 118 st. 22 av fåren var ”tomma” så det var en höst där några inte var upplagda för romans tydligen. Nu när det mer än 8 grader varmt på dagarna så börjar gräset att växa och det betyder att lammen och fåren vill ut till det proteinrika nya gräset som de längtat efter länge nu.  Om du vill vara med när vi släpper ut fåren med deras lamm så finns det möjlighet till det söndagen den 5 maj på kvällen. Vi samlas vid gårdsbutiken kl 17 så kommer vi att vara i närheten för ”släppet”.  För just detta arrangemang tar vi ut en entréavgift tillika voucher för alla över 12 år, på 100 kr MEN för dessa hundra kronor kan du sen handla söndagsmiddag i gårdsbutiken just denna kväll.                                         M E N Y den 5 maj

-Klassiska köttbullar med gräddsås, lingon och pressgurka och potatis, gjort på  gårdens animaliska produkter, gott för gammal som ung.189 kr (95 kr för barn)

-Vegetarisk soppa med gott bröd 109 kr

-Löjromsvåffla med Restas creme fraiche 149 kr

-Sylt och grädde våffla 109 kr

-Grillkorv tjock/smal59/79 kr

Alla får vara med i hagen och många av tackorna är inledningsvis väldigt förtjusta i gräset och att se hur stor hagen så de springer runt en del men efter ett tag brukar de lugna ner sig så det finns tillfälle att klappa och gosa med både tackor och tama lamm. Ni får äta middag och gå tillbaka till hägnet som är precis i närheten av gårdsbutiken och stanna där hur länge ni vill. Vi hoppas på fint väder som vi lyckats haft de senaste åren så vi får en fin kväll. För att vi skall kunna planera hur mycket mat vi skall göra så vill vi ha en anmälan till info@restagard.se. Skriv hur många vuxna och barn ni kommer och om ni vet redan nu vad ni skall äta efter lammsläppet för er ”voucher”.

MENY i gårdsbutiken alla dagar

Du smakar på gården genom en fika, lättare eller varm vällagad lunch. Det  vi serverar är gjorda på råvaror från gården, vårt kött, våra mejerier, våra ägg, vårt spannmål och våra grönsaker. Här är en del av vår meny


Resta Gård - gårdsbutiken med café på bondgården.

ALLA fredagar (11-18) och lördagar och söndagar 11-16 utom midsommardagen

Mjölkboden vid stallplanen (stenhuset) med självbetjäning är alltid öppen - finns lite mejeri, kött och korv


Nysätra Resta Gård 13 (gårdsbutiken)
Nysätra Resta gård 10 (mjölkbod, stall och kontor)
749 63 Örsundsbro
076-311 00 17 Försäljningstelefon / gårdsbutiken
073-031 58 09 Djuransvarig Matilda Hammarqvist
072-221 13 01 Ägare Anna Hane 

Skicka e-post till oss info@restagard.se

Skicka fakturor till oss faktura@restagard.se