Aktuellt på gården  2023

NU ÄR DET JUL PÅ GÅRDEN 

Missa inte vår juligaste, djurigaste julmarknad den 16 december, mer om det här

Nu är julen här och det märks på gården. Stallet är pyntat och under den mörkare delen av dagen är hästar och åsnorna inne i stallet i skenet av julbelysningen. Där inne kan det även finnas andra djur som vill ha det lite varmare, en mjölkko med en nyfödd kalv t ex. Annars är mjölkkorna och kalvarna är ute på dagarna men söker skydd i halmen de blåsiga dagarna och under natten. Får och grisarna har flyttat närmare gården för att vara mer lättskötta och finns i hagarna i närheten av stallet. 

Ni går själva vandra runt och tittar och njuter av detta och är välkomna att vandra runt i parken som ständigt är i förändring och låt gärna barnen springa av sig i nya hinderbanan.

Gårdsbutiken i den gamla kvarnen (ca 300m från stallplanen) serverar from 1 december en jultallrik med julmat från gården kompletterad med lax och sill, allt ekologiskt! Detta är vi nog helt unika med att kunna erbjuda. Såklart har vi köpt in sillen och den ekologiska laxen men i övrigt är allt lagat av våra KRAV-certifierade råvaror. Antagligen det godaste och mest prisvärda jultallriken du har ätit.  250 kr tar vi för jultallriken för vuxna och halva priset för barn

Vid espressomaskinnen ångar varm mjölk till både lattar och mjölkchoklad. Våffellaggen osar med belgiska våfflor gjorda på bara ingredienser från gården som serveras i tre olika varianter;

  • Löjrom av bästa sort med vår kraftiga syrade grädde  (creme fraich) och rödlök, klassiker som lämnar ingen oberörd.

  • Tartar på vårt gräsbetade fjällkokött med tillbehör som höjer denna rätt till himelska smaker

  • Grädde från våra gräsbetande mjölkkor och sylt på traktensbär, toppad med garnering av chokladsås. 

UTÖKADE ÖPPETTIDER I GÅRDSBUTIKEN!

Från och med nu  har vi även öppet på fredagar i gårdsbutiken med varm lunch

Öppettider

Fredagar 11.00-18.00 

Lördagar 11.00-16.00

Söndagar 11.00-16.00

Ta med dig kollegorna för en härlig fredagslunch (varm) hos oss lagad av vår bästa kock David. Eller ta en  AW-fika på vägen hem eller handla inför helgens måltider på väg till sommarstugan. 

Mjölkboden är öppen dygnet-runt 

Vid stallplanen ligger det ett gammalt stenhus som kallas klostret (okänt byggår) som genomgår en total restaurering just nu. Därför har vi flyttat mjölkboden till ett vit hus som ligger 50 m ifrån.  Här hittar ni ett  mindre sortiment av mejeri, kött och charkuterier som handlas med självbetjäning och betalning med swish. Den har öppet dygnet runt. Här hittar ni massa grönsaker och fina äpplen just nu.

Egen visning eller grupp

Om du har vägarna förbi någon annan dag och vill handla så ring så kan vi öppna för 'private shopping'.

Är ni ett sällskap som vill göra en utflykt så kan vi ibland ha möjlighet att ta emot er och ordna privata visningar och hålla caféet öppet bara för er. Vi tar även emot konferensgäster med servering av fika och varma luncher under företrädesvis vardagar. Det beror på vår egen arbetsbelastning för tillfället. Hör av er! 

Hur köper man våra produkter?

Via gårdsbutiken på bondgården i Örsundsbro

Lättast är att besöka bondgården och vår gårdsbutik under fredagar (11-18) eller helgerna (lördagar och söndagar mellan 11.00-16.00.)

Via självbetjäning i vår "mjölkbod" på bondgården i Örsundsbro

Den ligger vid det stora stenhuset vid stallplanen och är ALLTID öppen. Här finns vårt mejerisortiment (kan ibland vara slut, speciellt på söndagkväll och måndagar innan vi hunnit göra mer) och en frys med våra nitritfria-99%-kött-korvar, lite färs av nöt, fläsk och lamm samt lite andra köttdetaljer och fryst råmjölk.  Allt tar du själv i förtroende och betalar kontant eller ännu hellre med swish.

Via REKO-ringar

För vissa av er är det långt att åka till bondgården för att köpa våra varor och därför har vi sedan en tid tillbaka provat att komma närmare er genom så kallade reko-ringar. Vid vissa platser, under en halvtimme, varannan vecka, sker utlämning av förbeställda varor som betalats i förväg med swish. Enkelt, smidigt och väldigt roligt. Just nu har vi valt att vara med på reko-ringarna i Stockholm Sollentuna (varannan tisdag), Stockholm Liljeholmen och Kungsholmen (varannan onsdag) och Uppsala (varannan torsdag). 

På Facebook kan du enkelt gå med i dessa grupper och köpa våra varor, du söker bara på Reko <önskad ort> så ser du inlägg från oss ca 2-3 dagar innan utlämningen. Lägg din beställning i kommentarsfältet, så återkommer vi med hur mycket du ska swisha och sedan ses vi vid orten det givna klockslaget.

Mer information om vad REKO står för

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror.

KONTAKTA OSS - BESTÄLL HÄR   -  eller skicka direkt till info@restagard.se
Din e-postadress Meddelande Skicka

Resta Gård - gårdsbutiken med café på bondgården.

ALLA fredagar (11-18) och lördagar och söndagar 11-16 utom midsommardagen

Mjölkboden vid stallplanen (stenhuset) med självbetjäning är alltid öppen - finns lite mejeri, kött och korv


Nysätra Resta Gård 13 (gårdsbutiken)
Nysätra Resta gård 10 (mjölkbod, stall och kontor)
749 63 Örsundsbro
076-311 00 17 Försäljningstelefon / gårdsbutiken
073-031 58 09 Djuransvarig Matilda Hammarqvist
072-221 13 01 Ägare Anna Hane 


Skicka e-post till oss info@restagard.se

Skicka fakturor till oss faktura@restagard.se