NÄRA GRIS-UPPLEVELSE 

Många barn växer upp med skinkmacka och bacon utan att egentligen veta vad det är de äter. De familjer som vill får gärna besöka gården och träffa suggan och kultingarna när de är små.  Om barnen får vara delaktiga blir det naturligt för dem och kanske äter de med mer andakt och respekt för maten. Vid flera tillfällen under året så får vi kultingar. De får gå med sin sugg-mamma tills de är minst tre månader, ibland upp till fem månader. Beroende på ålder kan vi kela med dem. De är lite skrikiga och bits gärna när de är små om  vi håller upp dem men om de får vara kvar på backen och komma fram själv så går det bra. Du får vara med och mata grisar, stora och små, vi berättar hur vi sköter dem och hur deras grisliv ser ut och det unika för just vår gård.

Hur upplevelsen är just nu på gården:
Vi kommer gå runt i olika hägn där grisar av olika storlekar bor och vi berättar utförligt om vår djurhållning, deras ras och våra erfarenheter av att hålla grisar ute året runt. Det kommer finnas möjlighet att klappa och mata dem men vi kommer vara försiktiga  eftersom suggan är väldigt beskyddande av sina små. I det fall vi har grisar som inte bor med sin mamma pga av att de var svaga som små kan vi gå in i till dem. De är lite mer tama och dessa kan man hålla och klappa. Under våren 2024 har vi två "flaskgrisar" som är mycket tama som ni får träffa och kan klappa och ta bilder tillsammans med.
Vi har även våra avelsgaltar som oftast är på humör för att bli kliade.

Först möts vi upp på gårdsplanen vid stallet bredvid den stora stenbyggnaden. Det är bra om ni har skor för väderleken. Om det är plusgrader och regnat mycket så är det väldigt lerigt hos oss. Ha gärna oömma skor eller stövlar. 

Svårighetsnivå: Inga förkunskaper och är roligt för ung som gammal

Längd: Varje upplevelse med respektive djurslag tar ca 45min-1 timme

EXTRA VIKTIGT ! På grund av  afrikanska svinpesten som utbröt under hösten 2023 i Fagersta så är det extremt viktigt att du bär rena kläder och skor som inte gjort besök i skogen eller på besök hos en annan gård under upplevelsen hos oss och ingen utomlandsvistelse de senaste 48 timmarna.   

Vi önskar även välkomna till gårdsbutiken för de som är intresserade av vårt kött, ägg och mejeri utbud eller en stund vid lägerelden för en fika eller en lunch.       

PRISLISTA
1200 kr/ per upplevelse för två vuxna (barn tillhörande familjen upp till 18 år ingår gratis)
+100 kr/tillkommande vuxen

andra upplevelsen samma dag 50% rabatt.

Prisexempel:
Är man en familj på två vuxna och två barn och vill träffa kor OCH lamm så blir det 1200 + 600 dvs 1800:-
Och man får vara här i ca två timmar. Ca en timme per djurslag.

Vill du boka?
Skriv e-post till oss info@restagard.se och berätta vilken eller vilka upplevelser ni är intresserade av, hur många ni är och vilken dag och tid ni föredrar. Dagligen 11-16 företrädesvis men vi kan göra undantag