Aktuella jobb:
Ett unikt tillfälle för dig som har passion för ekologiskt kött, charkuterier och framförallt mejeriprodukter gjorda på ”gräsmjölk”. Du kommer att förädla mjölken som vi mjölkar dagligen på gården, 100 m från din arbetsplats till mjölk, fil, yoghurt, grädde, smör mm. Vi hoppas på att du även vill hjälpa till att sälja våra produkter utöver arbetet i vår "matstudio" där mjölken förädlas och köttet blir fina charkuterier. Eftersom vi säljer det mesta vi producerar själva har vi valt att göra detta till en upplevelse i en gammal kvarn med mysig cafémiljö med hembakta bakverk och smörgåsar och lättare måltider. Du skall kunna förmedla vårt unika koncept där vi driver en bondgård på ”gammalt vis” men med modern teknik med fokus på djurvälfärd, ekologisk småskalig produktion där så mycket som möjligt förädlas i bondgårdens lilla mejeri och charkuteri som är under uppbyggnad.
Denna tjänst omfattar förädlingen av våra råvaror på gården, framförallt i vårt mejeri och även ibland hjälpa till i vår charkproduktion samt att vara i gårdsbutiken eller åka ut på marknader ibland. Vi vill att du har en utbildning inom småskalig förädling av något av det vi gör, typ hos Eldrimner.
Vi är ca 10 stycken som arbetar på gården med byggnation och markarbeten till nya byggnader, staket, djurskötare, lantarbetare till spannmålsproduktion och frukt-och köksväxtodlingen. Vi gillar att göra allt utöver det vanliga och vi vill verkligen skapa något unikt. Vi behöver därför vara exceptionellt professionella och passionerade över det vi gör och vi hjälper gärna varandra och ser till helheten som vi tillsammans utgör på denna annorlunda gård.
Vi har för närvarande ca 100 utegrisar, 150 tackor med lamm, ca 120 nöt, både kött-och mjölkkor som skall bli fler, höns och hästar. Vi utökar och växer hela tiden och har bete, vall och möjlighet att odla foder för hundratals djur men vi vill hålla det småskaligt och hellre ha fler djurslag än att specialisera oss på ett.
Vi har två gårdsbutiker, en på bondgården i Örsundsbro (mellan Uppsala och Enköping) och en i Gamla stan och även en säsongsbutik i Stockholms skärgård.
Du måste ha en passion för mat med bra råvaror och en aversion mot tillsatser!
Du kan jobba tidigt på morgonen med start mellan 6, senast 7. Att du har körkort så du kan komma till arbetsplatsen med bil och även köra varor mellan våra ställen.
Du har någon utbildning inom matförädling och är van med livsmedelssäkerhet och kan jobba helger enligt premisser nedan. Du är kvalitetsmedveten, ambitiös, noggrann och påhittig och vill lösa problem som uppstår tillsammans med dina kollegor.
Tjänsten är en heltid och schemalagd efter överenskommelse med arbete en helg i månaden. Vår rökfri arbetsplats. Möjlighet till enklare boende finns för närvarande och kan uppgraderas till något mer permanent så fort det blir något ledigt i våra ca 25 boenden vi har på gården.
För mer information ring Anna Hane, 072 22 11 301
Ansök med formuläret eller skicka direkt till jobb@restagard.se