NÄRA FÅR OCH LAMM-UPPLEVELSE

Fridfullare än att titta på en tacka som idisslar i solen bredvid sina lamm finns inte. Att se lammen leka 'inte nudda mark' genom att hoppa på tacka till tacka, jagandes runt, runt är inget annat än en livsupplevelse som etsar sig fast. Vilket humör våra djur är på när just du besöker oss vet vi inte men att du kommer gå härifrån med ett leende på läpparna kan vi garantera och att du har fått gosa med både får och lamm kan vi garantera.

Under vissa tider på året, oftast under andra  kvartalet på året då vi har små lamm, kan vi erbjuda upplevelse- paket där deltagare får vara med och träffa fåren och lammen på nära håll. Det brukar vara en oförglömlig stund med många fina bilder. Denna upplevelse passar även riktigt små barn. Vi vill gärna dela med oss av glädjen att vara med våra djur. Det kan vara en kul upplevelse med en vän, hela familjen eller varför inte hela släkten, arbetskollegor eller på en möhippa.

Hur upplevelsen är just nu på gården:
De flesta av våra får går ute året runt och vi startar upplevelsen i den hage där de äldsta befinner sig. De är många av våra tackor som är tama och de är särskilt nyfikna på nya besökare. De älskar att bli klappade på deras huvuden och du kan lurva in dina händer i deras tjocka päls. Vi berättar om de två olika raserna vi har samt berättar om hur de lever sitt liv här på gården. Vi kommer även att besöka hägn där våra lamm går och där får man gosa hur mycket man vill tills upplevelsen är slut. Nu under våren så finns det oftast så kallade flasklamm som är extra tama och har du tur kan du få flaskmata någon av dessa. Är det i sommar så har de blivit så stora att de inte dricker mjölk längre utan äter bara färskt, grönt gräs. 

Först möts vi upp på gårdsplanen vid stallet bredvid den stora stenbyggnaden. Det är bra om ni har skor för väderleken. Om det är plusgrader och regnat mycket så är det väldigt lerigt hos oss. Ha gärna oömma skor eller stövlar. 

Svårighetsnivå: Inga förkunskaper och är roligt för ung som gammal

Längd: Varje upplevelse med respektive djurslag tar ca 45min-1 timme

Viktigt! Inga besök hos en annan gård med samma kläder som bärs under upplevelsen hos oss och ingen utomlandsvistelse de senaste 48 timmarna pga, smittorisker som kan spridas till djuren. 

Vi önskar även välkomna till gårdsbutiken för de som är intresserade av vårt kött, ägg och mejeri utbud eller en stund vid lägerelden för en fika eller en lunch.


PRISLISTA
1200 kr/ per upplevelse för två vuxna (barn tillhörande familjen upp till 18 år ingår gratis)
+100 kr/tillkommande vuxen

andra upplevelsen samma dag 50% rabatt.

Prisexempel:
Är man en familj på två vuxna och två barn och vill träffa kor eller grisar  OCH lamm så blir det 1200 + 600 dvs 1800:-
Och man får vara här i ca två timmar. Ca en timme per djurslag.

Vill du boka? 

Skriv e-post till oss info@restagard.se och berätta vilken eller vilka upplevelser ni är intresserade av, hur många ni är och vilken dag och tid ni föredrar. 

Vill du beställa något eller ställa frågor skriv till oss direkt på info@restagard.se eller fyll i kontaktformuläret under Kontakta oss

Vill du veta mer hur fåren och lammen har det på Resta

Vill du besöka oss

Vill du beställa lammkött