Naturligt liv - 100% gräs, naturbete och slaget hö

Våra djur har haft det bra under hela sitt liv. De har kunnat vistas ute året om, ungarna har fått  växa upp med sina mammor och fått riktig mjölk och de har fått fri tillgång till mat som de mår bra av, dvs enbart gräs och hö och inget kraftfoder eller spannmål. Naturbetet börjar så snart det finns gräs på våra beten och de får gå ute tills det blir snö eller att de själva visar att de hellre vill vara inne. Lammen föds inne i ladugården som har riktigt med halm och plats för naturlig lek för de små.

Gräs är gott för alla 

Att äta gräs är det bästa för får och lamm. På vintern får de hö, dvs torkat gräs från vår gård som deras magar mår bra av. Vi ger dem inte kraftfoder för att de skall växa så fort som möjligt. Det låter kanske som en självklarhet att de skall äta gräs men i konventionell djurhållning matas djuren oftast rikligt med kraftfoder för att de ska nå slaktvikt så snabbt som möjligt. Så gör inte vi. 

Vill du beställa eller ställa frågor skriv till oss direkt på info@restagard.se eller fyll i kontaktformuläret under Kontakta oss

Vill du besöka oss

Vill du gosa med fåren och lammen

Vill du beställa lammkött