HELT NATURLIG MJÖLK FRÅN GAMLA SVENSKA RASER TAPPAD PÅ GLASFLASKA 

Att dricka mjölk som kommer direkt från kon är något speciellt. Korna går tillsammans med sina kalvar på stora beten och ger en mycket smakrik mjölk. Vi kallar den därför gräsmjölk eftersom det är så ovanligt att kossor bara äter gräs när de används som mjölkko. En vanlig produktionskossa får stora mängder kraftfoder för att producera maximalt med mjölk,  ca 30-50 liter varje dag.  Så gör inte vi. Vi låter dem producera den mer naturliga mängden, 5-10 liter per dag, som vi dessutom låter kalven få dia direkt från mamma-kossan. 

Opastöriserad mjölk eller "raw milk" som det heter på engelska. På gården erbjuder vi även opastöriserad helmjölk, som tappas upp direkt från spene via mjölkmaskinen och sen direkt till ditt egna medtagna kärl eller så kan du köpa en glasflaska från oss (10 kr med returmöjlighet). En fullständig naturprodukt, med samtliga aromer intakta: en nötig, något gräsigare version av den pastöriserade mjölken (där de flyktigaste aromerna byts ut mot lite rundare och krämigare toner).  Detta beställs dagen innan upphämtning så häller vi upp från dagens mjölk så håller den maximalt 5 dagar.  Den kostar 45 kr/ 1 liter

Läs om riskerna med opastöriserad mjölk


Vill du beställa opastöriserad mjölk?

Dagen innan måste vi senast ha din beställning och två om det är på en helgdag. Minst 5 liter. På helgerna är tiden kl 15, på vardagarna kan du välja en tid mellan 11-16.  Skicka ett SMS till oss nedan med dina uppgifter. Vi behöver ditt namn och telefonnummer och om du har egna kärl eller om du vill köpa våra returflaskor (10 kr/st) och hur många liter du vill ha och vilken tid om det är på en vardag.  Efter att vi avtalat en tid så skall du swisha till ‭123169 46 03‬. Du skall visa upp swischen på plats eller betala i kortautomaten i mjölkboden som ligger intill Matstudion, som ligger i ett vitt hus vid stallplanen bakom det stora stenhuset.