NÖTKÖTT FRÅN KOR, KVIGOR OCH STUTAR MED SOL PÅ MULEN - ett till 100%  gräs- och naturbetat nötkött. De betar hagmarkernas olika gräs och örter och anpassar sig naturligt efter årstidernas växlingar. 

Sol på mulen  Att en ko går och betar gräs ute i solen är självklart åtminstone i barnböckernas bilder på bondgården men det är inte självklart i en vanlig produktion av nötkött. Våra nötdjur får däremot vistas ute året om. De anpassar sig efter säsongen med varierande mängd päls. På sommaren betar de i främst i hagmarker där det inte går att bruka något annat än just gräs. De har naturlig skugga av träd och markens grödor varierar av olika grässorter och örter. Dessa marker skulle inom ett par år växa igen med sly till oigenkännlighet om de inte betade där. De vårdar alltså vårt landskap och håller det öppet. På vintern får de skydd av mobila ligghallar som vi flyttar till den hage där de befinner sig för tillfället. De får äta av sommarens skörd av gräs som konserverats i vita balar och serveras i foderhäckar. Våra djur har haft det bra under hela sitt liv.  

Naturligt kretslopp  Vi människor kan inte äta gräs och behöver därför hjälp av djuren som förädlar gräset till ett proteinrikt kött och som grädde på moset ger de oss naturligt gödsel så att vi kan odla fina ekologiska grönsaker med högt näringsinnehåll. Utan naturligt gödsel från korna så skulle marken utarmas och vi skulle inte kunna odla ekologiska grönsaker. Vi har en KRAV-certifierad grönsaksodling där vi använder gödslet som näring till odlingarna men också som värmekälla i djupbäddar för att kunna så tidigt på våren.

Bra fett  Nötdjur som får växa snabbt med hjälp av kraftfoder får en hög halt av fettet Omega-6 i köttet, vilket är något som människor skall undvika för att inte få sjukdomar så som hjärtinfarkt, reumatism, allergier, astma och tarmsjukdomar. Vårt kött har högre halt av det goda fettet, Omega-3, eftersom de får växa långsamt och bara äta gräs. Det är alltså hälsosamt att äta fettet i vårt kött.


Vill du beställa, skicka PM på Facebook eller skriv till oss direkt på info@restagard.se eller under Kontakta oss

Beställ en nötlåda 

Allt är packat i vacuumpåsar i lagom konsument-förpackningar. Det är viktigt att köttet får möra i påsen innan infrysning. Det kan det med fördel göras hos oss och att du hämtar köttet då bäst-före-datumet går mot sitt slut men då har vi frusit in köttfärsen åt er. Nötkött borde ha ett bäst-efter-datum istället för före. Nötkött måste få möra och mogna för att bli bra. Däremot kan färs frysas omgående. Köttet hängs endast en vecka hos styckaren och packas sedan för att vacuummöras i minst 3 veckor beroende på bit. Nötkött håller sig lätt i 8-12 månader i en frys utan påverkan. Tina köttet i kallt vatten för bästa resultat. Tar ca 30 min till upp till 2 h om det är en stor stek.  

Du kan också köpa nötkött i  våra gårdsbutiker och välja vilka bitar du vill men till ett högre kilopris. 

Beställ en låda med ca 8 kg för 3000 kr

  • Entrecôte eller biff - gott att steka eller grilla

  • Ytterlår - bäst till mustiga grytor

  • Fransyska - klassisk söndagsstek eller smakrik råbiff

  • Innanlår - grilla eller steka som lövbiff

  • Högrev -  koka sedan grilla eller göra till pulled beef

  • Rostbiff - Rimma med  salt och örter och långbaka

  • Nötlägg "Osso Buco" - italienskt långkok

  • Nötfärs - köttbullar, pannbiff, köttfärssås, burgare mm

Någon variation kan förekomma.

Resta Gård - gårdsbutiken med café på bondgården.

ALLA fredagar (11-18) och lördagar och söndagar 11-16 utom midsommardagen

Mjölkboden vid stallplanen (stenhuset) med självbetjäning är alltid öppen - finns lite mejeri, kött och korv


Nysätra Resta Gård 13 (gårdsbutiken)
Nysätra Resta gård 10 (mjölkbod, stall och kontor)
749 63 Örsundsbro
076-311 00 17 Försäljningstelefon / gårdsbutiken
073-031 58 09 Djuransvarig Matilda Hammarqvist
072-221 13 01 Ägare Anna Hane 


Skicka e-post till oss info@restagard.se

Skicka fakturor till oss faktura@restagard.se