Alla våra kalvar får stanna på gården och växa upp att bli antingen mjölkkor eller stutar. De betar hagmarkernas olika gräs och örter och anpassar sig naturligt efter årstidernas växlingar och är ute året runt. De klarar sig utmärkt med deras lurviga päls bara de har ett vindskydd i form av tät skog.
Vill du veta mer om hur nötkreaturen växer upp hos oss
Vill du mjölka en ko och mysa med våra kalvar?
Naturligt kretslopp Vi människor kan inte äta gräs och behöver därför hjälp av djuren som förädlar gräset till ett proteinrikt kött och som grädde på moset ger de oss naturligt gödsel så att vi kan odla fina ekologiska grönsaker med högt näringsinnehåll. Utan naturligt gödsel från korna så skulle marken utarmas och vi skulle inte kunna odla ekologiska grönsaker. Vi har en KRAV-certifierad grönsaksodling där vi använder gödslet som näring till odlingarna men också som värmekälla i djupbäddar för att kunna så tidigt på våren.
Vill du beställa, skriv till oss direkt på info@restagard.se eller under Kontakta oss
Beställ en nötlåda
Allt är packat i vacuumpåsar i lagom konsument-förpackningar. Det är viktigt att köttet får möra i påsen innan infrysning. Det kan det med fördel göras hos oss och att du hämtar köttet då bäst-före-datumet går mot sitt slut men då har vi frusit in köttfärsen åt er. Nötkött borde ha ett bäst-efter-datum istället för före. Nötkött måste få möra och mogna för att bli bra. Däremot kan färs frysas omgående. Köttet hängs endast en vecka hos styckaren och packas sedan för att vacuummöras i minst 3 veckor beroende på bit. Nötkött håller sig lätt i 8-12 månader i en frys utan påverkan. Tina köttet i kallt vatten för bästa resultat. Tar ca 30 min till upp till 2 h om det är en stor stek.
Du kan också köpa nötkött i vår gårdsbutik och välja vilka bitar du vill men till ett högre kilopris.
Beställ en låda med ca 8 kg för 3000 kr
Entrecôte eller biff - gott att steka eller grilla
Ytterlår - bäst till mustiga grytor
Fransyska - klassisk söndagsstek eller smakrik råbiff
Innanlår - grilla eller steka som lövbiff
Högrev - koka sedan grilla eller göra till pulled beef
Rostbiff - Rimma med salt och örter och långbaka
Nötlägg "Osso Buco" - italienskt långkok
Nötfärs - köttbullar, pannbiff, köttfärssås, burgare mm
Någon variation kan förekomma.