100% NATURBETESUPPFÖTT NÖTKÖTT
Djurens betande håller vårt landskap öppet, och ger ett välsmakande och mört kött. De finare delarna hängmörar via 4-5 v extra.
Naturligt kretslopp Vi människor kan inte äta gräs och behöver därför hjälp av djuren som förädlar gräset till ett proteinrikt kött och som grädde på moset ger de oss naturligt gödsel så att vi kan odla fina ekologiska grönsaker med högt näringsinnehåll. Utan naturligt gödsel från korna så skulle marken utarmas och vi skulle inte kunna odla ekologiska grönsaker eller ekologiskt foder till djuren.
Allt är packat i vacuumpåsar i lagom konsument-förpackningar. Det är viktigt att köttet får möra i påsen innan infrysning. Det kan det med fördel göras hos oss och att du hämtar köttet då bäst-före-datumet går mot sitt slut men då har vi frusit in köttfärsen åt er. Nötkött borde ha ett bäst-efter-datum istället för före. Nötkött måste få möra och mogna för att bli bra. Däremot kan färs frysas omgående. Köttet hängs endast en vecka hos styckaren och packas sedan för att vacuummöras i minst 3 veckor beroende på bit. Stocken med entrecoten, biffen och filén hängmörar vi ytterligare i ca 4 v för att få ett kött i världsklass. Nötkött håller sig lätt i 12 månader i en frys utan påverkan. Tina köttet i kallt vatten för bästa resultat. Tar ca 30 min till upp till 2 h om det är en stor stek.
Du kan köpa nötkött i vår gårdsbutik och välja vilka bitar du vill men till ett högre kilopris.
Innehåll ca 8 kg för 3000 kr
Entrecôte eller biff - gott att steka eller grilla
Ytterlår - bäst till mustiga grytor
Fransyska - klassisk söndagsstek eller smakrik råbiff
Innanlår - grilla eller steka som lövbiff
Högrev - koka sedan grilla eller göra till pulled beef
Rostbiff - Rimma med salt och örter och långbaka
Nötlägg "Osso Buco" - italienskt långkok
Nötfärs - köttbullar, pannbiff, köttfärssås, burgare mm
Någon variation kan förekomma.
I vår gårdsbutik så finns det alltid färska eller frysta nötdetaljer. Exempelvis entrecote, biff med kappa, stekar, oxfilé och nötfärs såklart. Fördelen med att köpa de frysta detaljerna är att de är färdigmörade. Ett helt nyslaktad nöt behöver möra för att nå sin bästa smak och konsistens. Våra så kallade stockar hängmörar vi åtminstone 4 veckor.
Vill du beställa eller ställa frågor skriv till oss direkt på info@restagard.se eller fyll i kontaktformuläret under Kontakta oss
Vill du veta mer hur nötkreaturen har det hos oss
Vill du ha en Nära-ko upplevelse
Vi ser över detta. Vår produktion har varit för liten hitills